Skip to main content
Close

Utilitzar la plataforma de vacunes contra agents infecciosos dissenyada a IrsiCaixa per a un tractament personalitzat del càncer

El càncer i les malalties infeccioses, tot i ser dos grans camps de recerca independents, estan estretament vinculats. Un dels ponts més importants que enllacen el càncer i les infeccions és el sistema immunitari, clau en ambdós àmbits per lluitar contra les cèl·lules tumorals o contra l’agent infecciós, respectivament, i un dels pilars d’IrsiCaixa.

 

Vacunes com a immunoteràpia contra el càncer

La immunoteràpia, un tractament que activa les defenses del propi cos per tal que ataquin les cèl·lules tumorals, ha canviat el rumb de la lluita contra el càncer. IrsiCaixa proposa utilitzar, com a immunoteràpia, una plataforma de vacunes inicialment dissenyada als nostres laboratoris contra agents infecciosos. Aquesta innovadora eina permetria aportar tractaments dirigits i personalitzats a persones amb diferents tipus de càncer. Paral·lelament, l’equip investigador també estudia els mecanismes de resistència a les immunoteràpies, per tal de complementar el disseny de les vacunes que s’estan desenvolupant a IrsiCaixa contra el càncer i proporcionar el tractament més òptim per a cada pacient.

 

Relació entre els virus i el càncer

Certes infeccions causades per virus poden facilitar l’aparició de càncers, com el virus del papil·loma i el càncer de cèrvix o l’Epstein Barr i els limfomes de Hodgkin, entre molts d’altres. IrsiCaixa dedica grans esforços a estudiar aquestes relacions entre virus i càncer.

Grups de recerca
Not available in
This is not available in . You can go to the translated versions in these languages: