Projectes
Treballem per projectes amb l’objectiu d’abordar reptes de promoció de la salut, així com reptes relacionats amb la prevenció, el diagnòstic i el tractament de les malalties.
El Living Lab treballa en les següents xarxes d'innovació que aborden dues grans categories de reptes:
Reptes de prevenció, diagnòstic i teràpia
-
Programa COVID persistent. Promoció d'una atenció sanitària i R+D+i més col·laborativa i integral a l´Hospital Universitari Germans Trias i Pujol, IrsiCaixa, la Fundació Lluita contra les Infeccions i l’Àrea Metropolitana Nord de Barcelona.
Reptes de prevenció i promoció de la salut
- Xarxa d'Innovació Alison. Promoció de l'alimentació saludable i sostenible a barris de l'Àrea Metropolitana de Barcelona amb el suport de projectes com el FoodClic, FOSTER i Cleverfood. Es va iniciar amb un primer pilot en el qual van participar 25 organitzacions i que va rebre el suport del projecte europeu Fit4FoodBcn i el Barcelona CaixaResearch Living Lab.
- Xarxa d'Innovació Co-ResponSA(S)bilitat. Suport a l'Estratègia de Salut Sexual i Reproductiva de Barcelona (ESSIR), coordinada per l'Ajuntament de Barcelona amb l'objectiu de fomentar la salut afectivosexual.
- Escoles Sentinella. Pilotem intervencions integrals de prevenció i promoció de la salut als centres educatius apoderant l'alumnat perquè es converteixi en agent de promoció de la salut en col·laboració amb altres actors socials i organitzacions referents. Impulsada per la Generalitat de Catalunya, en col·laboració amb el projecte europeu CONNECT, que promou la recerca participativa als centres educatius. Tres pilots implementats amb més de 45 centres educatius entorn de la prevenció de les malalties infeccioses per via aèria i la promoció del benestar emocional (Intervenció Integral Sana Ment).
- STEAMXChange (Programa d'EduCaixa, impulsat per la Fundació "la Caixa"). Desenvolupament de guies metodològiques i recursos educatius multimedia per capacitar l'alumnat perquè es converteixi en agent de canvi utilitzant metodologies d'investigació participativa que s'implementen amb la comunitat mitjançant enfocaments sistèmics. Reptes de la salut: hàbits alimentaris responsables, vacunació i salut mental. Recursos multimedia: experiments virtuals, vídeos, protocols d'experiments i jocs de debat, entre altres.