Skip to main content
Close

Qui som

IrsiCaixa neix per donar resposta al VIH/sida, i actualment es posiciona com un centre referent en infeccions i immunitat

Imatge de Qui Som

Un model únic de recerca col·laborativa

Impulsat conjuntament per la Fundació “la Caixa” i el Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, IrsiCaixa es va constituir el 1995 com a fundació privada sense ànim de lucre. 

El doctor Bonaventura Clotet n’és el director, alhora que és president de la Fundació Lluita contra les Infeccions i director clínic de malalties infeccioses de la gerència territorial de l’Àrea Metropolitana Nord de l’Institut Català de la Salut.

IrsiCaixa està ubicat a l’entorn de l’Hospital Germans Trias i Pujol i de la Fundació Lluita contra les Infeccions, la qual cosa comporta un model únic de col·laboració entre personal investigador i assistencial, pacients i representants de la comunitat. Aquesta transferència de coneixement entre els diversos actors socials implicats permet aportar noves solucions i facilitar els avenços cap a la curació i erradicació del VIH/sida, un millor tractament de les malalties infeccioses emergents i l’evolució en l’estudi del microbioma i el càncer.

Els 12 grups de recerca i les més de 100 persones que conformen l’equip professional d’IrsiCaixa porten a terme una recerca translacional, en coordinació amb centres d’investigació i assistencials d’arreu del món. A més, les publicacions que se’n deriven es troben entre les que registren els factors d’impacte més alts en el camp de les malalties infeccioses.

Imatge de Som Model unic recerca collaborativa

La ciència com a eina per acabar amb les malalties infeccioses

L’estratègia científica d’IrsiCaixa centra els esforços en l’estudi del sistema immunitari com a eix central de la salut humana. Amb més de 25 anys d’experiència en aquest camp, l’institut ha esdevingut pioner en el desenvolupament d’immunoteràpies i vacunes que potenciïn el sistema immunitari, amb l’objectiu de que aquest esdevingui suficientment fort com per combatre les malalties infeccioses i les que hi estan relacionades. Les línies estratègiques d’IrsiCaixa també aborden la recerca bàsica per assolir un coneixement profund i detallat sobre el funcionament de les malalties i quin efecte tenen en el propi cos humà, un estudi necessari per poder dur a terme, amb aquest coneixement com a base, una recerca aplicada i translacional.

Imatge de Ciencia com a eina

Promoció de la salut amb la ciutadania i per a la ciutadania

IrsiCaixa posa un èmfasi especial en la formació acadèmica de les persones joves i en la innovació i transferència del coneixement generat en els seus laboratoris.

A més a més, des de l’Institut es coordinen programes educatius i participatius que tenen com a objectiu promoure la salut i el benestar, i contribueixen a alinear la recerca amb les necessitats i expectatives de la ciutadania.

De fet, els avenços d’IrsiCaixa es duen a terme en constant diàleg amb el Comitè Assessor Comunitari (CAC), un òrgan extern que facilita la comunicació entre comunitat científica, professionals sanitaris, organitzacions de la societat civil i pacients.

Els nostres principis

Missió, visió i valors
Not available in
This is not available in . You can go to the translated versions in these languages: