Skip to main content
Close

Programa especial Coronavirus Community Lab

Una proposta per esdevenir un agent promotor de canvis i ajudar a la comunitat durant la crisi del Coronavirus.

Imatge de Coronavirus Community

Sobre Coronavirus Community Lab

Programa destinat a promoure la participació i apoderament de la ciutadana en relació a la crisi del coronavirus, per explorar i investigar les necessitats de la comunitat i dissenyar solucions d’impacte i d’acció comunitària. S’adreça a famílies, adults, alumnat i professorat de 2n Cicle d’ESO, Batxillerat i Cicles Formatius.

Per fer front a la pandèmia, s’han hagut de seguir una sèrie de mesures que han afectat el nostre dia a dia (ús de mascareta, distància social, higiene de mans...), i que han variat fent-se més estrictes en funció de com ha evolucionat la pandèmia al nostre entorn (confinament a casa, tancament de comerços i centres educatius, etc).

Ha sigut fàcil per a tots seguir aquestes recomanacions? Quins problemes estan causant en els àmbits de la salut, econòmic, social, etc., entre la ciutadania? Estem prou informats? Quines solucions s’han ofert per fer front a les diferents situacions en què es troba la ciutadania? Podem contribuir nosaltres des de la nostra comunitat? Com podem mobilitzar-nos per ajudar a millorar la gestió d’aquesta crisi en el nostre entorn més immediat?

Metodologia

L’Itinerari de Ciència Ciutadana és una proposta perquè la ciutadania mobilitzi a la seva comunitat i s’apoderi amb coneixement i competències per explorar conjuntament la seva situació particular i implementar solucions amb l’objectiu de millorar la salut de la comunitat en un sentit ampli: la salut física i mental, la socialització, la nutrició, el descans, l’activitat física, etc.

El projecte busca que els participants actuïn com a investigadors explorant la situació en la que vivim, i ajudin a generar propostes de canvi i millores basades en l’evidència mitjançant activitats d’aprenentatge i servei, d’investigació participativa i d’acció comunitària.

Està estructurada en quatre blocs:

  • Vols crear un grup d’aprenentatge, investigació ciutadana i acció? Segueix el Bloc 0: Creem un Comitè d’Acció Comunitària.

  • Vols informar-te de la situació des de fonts fiables i concises? Segueix el Bloc 1: Ens informem i ens apoderem per esdevenir agents de canvi.

  • Vols analitzar la complexitat de la situació? Segueix el Bloc 2: Estratègies per acabar amb la pandèmia: recomanacions i anàlisi de problemes i solucions.

  • Vols aprendre a dissenyar solucions d’impacte basades en l’acció comunitària? Segueix el Bloc 3: Com podem contribuir a millorar la gestió de la pandèmia del Coronavirus?

Not available in
This is not available in . You can go to the translated versions in these languages: