Skip to main content
Close

Comitè Assessor Comunitari (CAC)

El CAC és un òrgan extern que facilita la comunicació i el diàleg entre la comunitat científica i la societat.

Imatge

Assessorament en la recerca

El Comitè Assessor Comunitari (CAC) és un òrgan extern de participació que es va constituir l’any 2009 per proporcionar a la comunitat científica una visió àmplia i complementària sobre l’impacte, les possibles conseqüències i la viabilitat dels estudis clínics i projectes de recerca que es duen a terme. Les aportacions del CAC contribueixen a millorar la qualitat de la recerca alineant-la millor amb les necessitats i expectatives de la comunitat afectada.

Per fer-ho possible, el CAC facilita la reflexió, diàleg, co-creació, assessorament i difusió entre diferents professionals que treballen en el context de la comunitat afectada pel VIH i, des de 2023, el CAC s’anirà ampliant per donar resposta també a d’altres patologies, com ara la COVID-19 o la verola del mico.

Equip

Qui l'impulsa

IrsiCaixa, en col·laboració amb la Fundació Lluita contra les Infeccions, l’Agència de Salut Pública de Barcelona i el Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya.

Qui en forma part

La qualitat de membre del CAC és a títol personal. Està integrat per la comunitat científica, professionals assistencials, persones gestores de polítiques de salut pública i professionals que treballen des del tercer sector, en el context dels col·lectius de persones que viuen amb el VIH i de persones que estan en alt risc d’infecció. No obstant, els membres s’aniran ampliant a mesura que es requereixin experteses entorn d’altres patologies.

Actualment, l'equip professional voluntari que recull la pluralitat d’aspectes de la realitat del VIH des del tercer sector provenen de: Fedelatina, Àmbit Prevenció, Projecte dels Noms-Hispanosida, Afirma’t, Gais positius, Grup de Treball sobre Tractaments del VIH.

Amb quina periodicitat es reuneix

Es reuneix per petició de qualsevol de les persones integrants.

Missió i funcions

El CAC assessora el personal investigador de manera no vinculant en aspectes com ara:

  • Revisió de projectes de recerca i protocols d’assajos i estudis clínics, aportant sovint canvis en la documentació que suposen una important millora tant per l'equip participant com investigador.
  • Edició i validació de documents d’informació i educació, de captació de persones voluntàries i de consentiment informat.
  • Assessorament per millorar l’impacte que els estudis poden tenir en diferents àmbits (no només a nivell científic o clínic).
  • Facilitació de l’accés de la comunitat als darrers resultats de recerca i a participar en assajos i estudis clínics.
  • Opcionalment, participació en processos de definició d’agendes de recerca.
Not available in
This is not available in . You can go to the translated versions in these languages: