Skip to main content
Close

El Col·legi de Biòlegs de Catalunya distingeix la tasca de l’investigador d’IrsiCaixa Javier Martinez-Picado amb el premi del Dia del Biòleg 2024

Premi Javier Martinez Picado

La junta de Govern del Col·legi de Biòlegs de Catalunya ha anunciat els 8 premiats del Dia del Biòleg 2024, i Javier Martínez-Picado ha sigut reconegut en la categoria de Recerca i Investigació

Des de l’any 2017, el Col·legi de Biòlegs de Catalunya organitza el Dia del Biòleg, una jornada en la que reconeix la tasca de professionals del món de la biologia. Enguany, la junta de Govern del Col·legi ha atorgat el premi a l’investigador principal d’IrsiCaixa i professor ICREA Javier Martínez-Picado pels seus mèrits científics.

Martínez-Picado ha sigut reconegut per la seva tasca en la recerca i la innovació, i ha compartit categoria amb Jorge Diogène. A banda, també han sigut premiats Lluís Montoliu i Sergi Tudela com a Col·legiats d’Honor,  Rosa Flos i Xavier Testar per la seva trajectòria professional,  Gemma Marfany per la seva tasca en bioemprenedoria i Pere Renom per la seva feina en el camp de la comunicació biològica/científica.

L’organització ha posat en relleu la rellevància de la feina d’aquestes 8 persones, que estan aportant prestigi, coneixement, innovació i un bon treball en les seves especialitats de la biologia.

Sobre el Dia del Biòleg

El Col·legi de Biòlegs de Catalunya celebra cada 25 d’abril la jornada d’homenatge als professionals de la biologia, el “Dia del Biòleg” amb l’objectiu de prestigiar la professió del biòleg/biòloga i augmentar el seu reconeixement social. Justament el 25 d’abril, però de l’any 1953, és quan James Watson i Francis Crick van publicar l’estructura de l’ADN a la revista Nature, un moment clau per tots i totes les professionals de la biologia, i el motiu pel qual el Col·legi ha escollit aquesta data per l’assignació dels premis. A més, el logotip de l’organització col·legial dibuixa una doble hèlix d’ADN, que vertebra i defensa als professionals del camp de la biologia.

El premi, reconeix a persones o entitats que, siguin o no col·legiades, hagin contribuït a incrementar notablement el prestigi de la professió pels seus mèrits científics, o per haver prestat serveis a la professió de la Biologia.

Not available in
This is not available in . You can go to the translated versions in these languages: