Skip to main content
Close
Biografia

Dàlia Raïch Regué va estudiar Biotecnologia (2008) i va obtenir el doctorat (2012) en Immunologia a la Universitat Autònoma de Barcelona. La seva investigació ha estat centrada en la immunologia translacional. La seva tesi doctoral es va basar en el desenvolupament d’una teràpia basada en cèl·lules dendrítiques per a la inducció de tolerància en pacients amb esclerosi múltiple. Durant aquest període, va adquirir una sòlida formació en immunologia humana. El seu treball va contribuir a l'inici d'un assaig clínic amb pacients amb esclerosi múltiple.

Per continuar la seva carrera, va treballar durant tres anys com a aprenent postdoctoral al grup de A.W. Thomson, al T.E. Starzl Transplantation Institute i al Departament d’Immunologia de la Universitat de Pittsburgh (PA, EUA). Durant aquest temps, va investigar els efectes dels nous inhibidors de mTORC1/2 sobre la funció de les cèl·lules dendrítiques i el seu potencial per a la inducció de tolerància en el trasplantament d’òrgans, així com els mecanismes de tolerància promoguts per la infusió de cèl·lules dendrítiques en primats no humans amb transplantament renal. La seva investigació va ser finançada per una beca de recerca col·laborativa ESOT/AST (juliol 2012-2013) i una beca postdoctoral Thomas E. Starzl (juliol 2013-2015). El 2017 es va unir al grup dirigit pel doctor Julio Pascual per estudiar la resposta immunitària tant cel·lular com humoral en pacients amb transplantament renal. Durant aquest període, va rebre una beca Sara Borrell de l’Institut de Salut Carlos III (2018-2020).

El febrer de 2021 es va unir al grup de Nuria Izquierdo-Useros per aplicar la seva experiència i desenvolupar noves estratègies terapèutiques per al SARS-CoV-2.

Not available in
This is not available in . You can go to the translated versions in these languages: