Francesc Català Moll
Es va graduar en Biotecnologia per la Universitat de Girona (2015). Posteriorment, va realitzar el màster en Genètica i Genòmica de la Universitat de Barcelona (2016). Durant l’últim curs del grau, es va incorporar al grup d’Epigenètica i Malalties Immunes a l'IDIBELL, sota la supervisió del Dr. Esteban Ballestar, on també va dur a terme la seva tesi doctoral en biomedicina per la Universitat de Barcelona el juny del 2020.
Durant el seu doctorat va centrar la seva recerca en l’estudi del mecanismes moleculars associats a la desmetilació activa de l'ADN i el seu ‘targeting’ a nivell genòmic per mitjà de la utilització de diversos models de diferenciació mieloides. Durant la seva formació pre-doctoral també va realitzar una estància internacional al German Cancer Research Center (DKFZ), on es va formar en la generació i anàlisi de T-WGBS i ATAC-seq.
Ara forma part del grup de Genòmica Microbiana, com a DataSteward, per contribuir en el desenvolupament d’eines bioinformàtiques per l’estudi del microbioma i la seva relació amb la infecció pel VIH.
Vitamin D receptor, STAT3, and TET2 cooperate to establish tolerogenesis.
Integrative epigenomics in Sjögren´s syndrome reveals novel pathways and a strong interaction between the HLA, autoantibodies and the interferon signature.
Genomic and phenotypic insights from an atlas of genetic effects on DNA methylation.
Integrative Analysis Reveals a Molecular Stratification of Systemic Autoimmune Diseases.
Activation-induced deaminase is critical for the establishment of DNA methylation patterns prior to the germinal center reaction.