Skip to main content
Close
benjamin_trinite_edited.jpg

Benjamin Trinité

Investigador/a sènior
Equip
Biografia

Benjamin Trinité es va llicenciar en Fisiologia i Immunologia a la Universitat de Rouen, el 1999. Durant el seu màster va entrar en el grup del Dr. Regis Josien, a l'Institut de Trasplantaments i Investigació en Trasplantaments ITERT, IMSERM U643 (actualment Centre de Recherche en Transplantation et Immunologie CRTI UMR 1064), a Nantes. Posteriorment va realitzar en el mateix centre la seva formació de doctorat, estudiant la biologia de les cèl·lules dendrítiques.

El 2004 va iniciar la seva formació postdoctoral a UPenn (Filadèlfia, EUA), en el grup del Dr. Yongwon Choi, on va estudiar el paper de la senyalització de TRAF6 en el desenvolupament i funció de les cèl·lules dendrítiques. A continuació va entrar en el grup de la Dra. Julie Blander, a l'Escola de Medicina Mount Sinai (Nova York, EUA), on va estudiar la regulació de la presentació creuada per la senyalització TLR. El 2010 es va incorporar al grup del Dr. David N. Levy, a la New York University, com a investigador científic associat. Allà va centrar la seva investigació en la interacció entre el VIH-1 i les cèl·lules T CD4 en repòs. El seu treball va contribuir a la idea que el VIH-1 està ben adaptat per replicar dins de les cèl·lules T CD4 en repòs, va mostrar que la senyalització de FoxO1 i l'expressió del VIH-1 són mútuament antagòniques i va demostrar que, en certes condicions, els genomes d'ADN del VIH-1 no integrats poden contribuir a la replicació viral.

En 2018, Benjamin es va unir al grup de Virologia i Immunologia Cel·lular (VIC) d'IrsiCaixa, liderat pel Dr. Julià Blanco.

Not available in
This is not available in . You can go to the translated versions in these languages: