Skip to main content
Close
web_nuriadelaiglesia_low.jpg

Núria de la Iglesia Zaragoza

Investigador/a principal
Equip
Biografia

La Dra. Núria de la Iglesia es va llicenciar en Farmàcia a la Universitat de Barcelona i va completar el seu doctorat sobre metabolisme hepàtic sota la supervisió del Dr. Joan Guinovart i el Dr. Joan Carles Ferrer el 2001. El 2002, es va incorporar al laboratori del Dr. Azad Bonni a la Facultat de Medicina de Harvard, on va centrar els seus estudis postdoctorals en les cèl·lules mare neurals i la biologia del glioblastoma. Durant aquest període, va rebre una beca postdoctoral de la Fundació Ramón Areces i un premi postdoctoral Taplin.

El 2009, es va traslladar novament a Barcelona amb un contracte Ramón y Cajal per crear el grup de recerca emergent sobre Glioma i Cèl·lules Mare Neurals dins del Departament de Neurociència Clínica i Experimental de l'Institut d'Investigacions Biomèdiques August Pi i Sunyer (IDIBAPS). El 2016, es va incorporar al Departament d'Oncologia i Hematologia de l'IDIBAPS com a Investigadora Associada del grup de Genòmica Traslacional i Terapèutica Dirigida a Tumors Sòlids. Després d'un breu període de temps treballant en teràpies cel·lulars avançades al Centre Tecnològic Leitat el 2019-2020, es va incorporar al grup NeoVaCan d'IrsiCaixa el 2020 per treballar en la identificació de neoantígens amb l'objectiu de dissenyar immunoteràpies personalitzades per a pacients amb càncer.

La Dra. de la Iglesia ha dirigit set tesis de màster i dos de doctorat com a directora única, i ha publicat més de 20 articles a revistes científiques d'alt impacte com Cell Reports, Cell, Science, Neuron, Genes and Development i Clinical Cancer Research.

Not available in
This is not available in . You can go to the translated versions in these languages: