Skip to main content
Close

Sana Ment

Fomentem el benestar emocional per i amb l’alumnat.

Imatge de SanaMent

Sobre el programa Sana Ment

El programa educatiu Sana Ment promogué el disseny i implementació d'intervencions de salut vinculades al benestar emocional per i amb als estudiants, en col·laboració amb educadors, estudiants, investigadors, associacions de pacients, polítics i empreses.

Fou impulsat pel Living Lab de Salut d’IrsiCaixa, en coordinació amb el clúster de Catalunya del programa educatiu Xplore Health, i amb la col·laboració del projecte europeu EnRRICH.

Hi van participar 15 centres educatius pilot de Catalunya i 4 centres de recerca i universitats: el Centre de Recerca en Epidemiologia Ambiental, el Grup de Recerca Educativa en Ciències de la Salut de la Universitat Pompeu Fabra, el Grup de Recerca en Salut Mental i Innovació Social (SaMIS) de la Universitat de Vic i el Grup de Recerca en Ciències de la Salut de la Universitat de Barcelona.

Metodologia

Se segueixen els criteris de qualitat de l’RRI, inspirant-se en els models europeus de Science Shops i Living Labs. S’hi inclou la recerca participativa comunitària (CBPR), la innovació oberta i la governança participativa.

Fases del projecte

  • Selecció temàtica: Els estudiants escullen el tema de l’estrès i la depressió com a preocupació prioritària a treballar (gener 2015).

  • Agenda col·lectiva de necessitats: Els estudiants prioritzen els seus interessos i necessitats sobre la temàtica (gener – abril 2015).

  • Contacte amb investigadors i ONG. Es codissenyen els projectes d’RRI que responen a les necessitats (setembre- desembre de 2015).

  • Recerca comunitària. S’implementen els projectes d’RRI en col·laboració entre investigadors, estudiants i professorat (gener. maig de 2016).

  • Producte final col·lectiu. Decàleg de recomanacions sobre com fomentar el benestar emocional, definit amb la participació de responsables de salut pública i associacions de pacients (abril-maig de 2016).

  • Presentació de resultats en un congrés al CaixaForum (maig de 2016).

Not available in
This is not available in . You can go to the translated versions in these languages: