Skip to main content
Close

La gala solidària People in Red recapta més de 800.000 euros per a la recerca de les malalties infeccioses

.

La gala solidària People in Red torna al Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC) de Barcelona, amb els presentadors Andreu Buenafuente i Llum Barrera. El 6 de maig, l'esdeveniment va atraure diverses personalitats i va recaptar més de 800.000 euros per a la recerca científica de les malalties infeccioses

Un any més, el Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC) de Barcelona ha acollit la People in Red. La gala solidària, presentada per Andreu Buenafuente i Llum Barrera, va comptar, el dilluns 6 de maig, amb nombroses personalitats del món econòmic, social i cultural, i va aconseguir recaptar més de 800.000€ per a la investigació contra les malalties infeccioses.

La 14a edició de la People in Red, organitzada per la Fundació Lluita contra les Infeccions, amb la col·laboració d’IrsiCaixa, va reunir 700 persones, empreses patrocinadores, institucions i celebritats del món social, cultural i de l’esport del país amb un mateix objectiu: lluitar contra les malalties infeccioses. Entre les persones convidades, va destacar la presència dels actors i actrius Marc i Aina Clotet, Natalia Sánchez, Santi Vaca, Eric Masip; els cantants Rozalén, Joan Manuel Serrat, Miki Nuñez, Suu Ventura; els esportistes Marc Bartra, Jordi Villacampa, Àlex Corretja; les creadores de contingut Dulceida, Marta Diaz, Jessica Goicoechea; els periodistes de prestigi Jordi Basté, Gerard Romero, Marc Giró, Santi Villas; i les personalitats del sector empresarial John Hoffman, CEO de GSMA al Mobile World Congress, Wayne Griffiths, CEO de Seat i CUPRA, Emilio Rousaud, fundador i director general de Factor Energia, i Josep Oliu, president del Banc de Sabadell, entre molts d’altres.

Actualment, les malalties infeccioses són responsables del 35% de les morts al món, i són també la primera causa de mort infantil i juvenil. Per aquest motiu, la People in Red reuneix any rere any persones i entitats que se sumen a la lluita que lidera el Dr. Bonaventura Clotet contra el VIH, la COVID-19, les Infeccions de Transmissió Sexual (ITS) i les infeccions bacterianes greus, entre d’altres malalties infeccioses.

 

Rozalén, Stay Homas, Nandu Jubany i la Fura dels Baus se sumen a la lluita contra les malalties infeccioses

L’edició d’enguany va destacar per diverses actuacions especials. A l’inici de l’esdeveniment, coincidint amb l’aperitiu a la terrassa-mirador del MNAC, La Fura dels Baus va construir una xarxa humana a 30 metres d’alçada amb l’ajuda d’una grua on actuaven més de 40 actors i actrius de l’Institut del Teatre de Barcelona.

Durant el sopar, la banda de música Stay Homas, que va guanyar popularitat durant el confinament de la COVID-19, va aparèixer per sorpresa a l’escenari quan Buenafuente feia referència, precisament, a la recerca científica realitzada per fer front a la COVID-19 i a la COVID persistent.

Nandu Jubany, xef amb estrella Michelin, juntament amb el seu equip de Jubany Events, van ser els encarregats de fer gaudir al públic d’una experiència gastronòmica incomparable.

Després del sopar, la cantant Rozalén va posar el punt i final a la nit solidària amb la interpretació de quatre temes, entre ells el famós Comiéndote a besos, que fa referència precisament a l’estigma encara vigent entre les persones que viuen amb VIH.

Finalment, Fede Sardà i Manel Vehí van fer gaudir el conjunt d'assistents amb una excel·lent música i còctels, respectivament.

 

La recerca contra les infeccions

L'objectiu principal de la gala solidària People in Red és informar i conscienciar sobre els reptes als que la societat s'enfronta actualment per combatre les malalties infeccioses, així com recaptar fons per a la investigació científica duta a terme per IrsiCaixa i la Fundació Lluita contra les Infeccions. Aquests diners-llavor es destinen a enfortir projectes que lideren els equips d’investigació de les diferents àrees de recerca.

El Dr. Bonaventura Clotet, director d’IrsiCaixa, president de la Fundació Lluita contra les Infeccions i amfitrió de la gala sòlidària People in Red, va concloure l’acte posant de manifest, durant el seu discurs, que “en el context actual en què sabem què és afrontar una pandèmia mundial, les nostres investigacions han adquirit una importància encara més gran. Estem compromesos a utilitzar tots els nostres recursos i coneixement per identificar tractaments que puguin cobrir possibles noves pandèmies que apareguin en el futur. A més, estem col·laborant estretament amb altres organitzacions i agències internacionals per coordinar esforços i maximitzar l'impacte de les nostres intervencions”.

Not available in
This is not available in . You can go to the translated versions in these languages: