Skip to main content
Close

La Fundació ”la Caixa” i IrsiCaixa impulsen el Coronavirus Community Lab, el primer projecte de ciència ciutadana per millorar la salut integral

banner_corona_2.jpg

El Coronavirus Community Lab és una iniciativa d’EduCaixai el Living Lab de Salut d’IrsiCaixa que convida la ciutadania a presentar propostes de canvi basades en l’evidència que millorin la salut integral de la seva comunitat.

Davant la crisi sanitària més gran del segle, la Fundació ”la Caixa”, a través del seu programa EduCaixa i el Living Lab de Salut d’IrsiCaixa, posa en marxa el Coronavirus Community Lab, la primera iniciativa participativa que convida la població a presentar projectes de ciència ciutadana que millorin la gestió de la crisi del coronavirus a la comunitat a escala urbana.

Dirigit especialment a alumnes i docents de 2n cicle d’ESO i Batxillerat, i també a famílies i adults de tot Espanya i Portugal, el Coronavirus Community Lab els ofereix l’oportunitat de contribuir a l’apoderament i la mobilització de la seva comunitat  més  propera  (família, centre educatiu, comunitat de veïns, barri, associació...), estudiar la situació particular d’una manera holística i explorar i implementar solucions per millorar la seva salut integral: la salut física i mental, la socialització, la nutrició, el descans, l’activitat física, etc. Aquest programa també vol donar resposta a problemes que afectin a diferents comunitats com per exemple a joves afectats emocionalment per la situació o amb dificultats per seguir les activitats educatives a causa d’un limitat accés a les TIC.

El propòsit principal d’aquesta iniciativa és la creació d’un repositori on s’acolliran totes les iniciatives de ciència ciutadana per donar-los visibilitat, difusió i fomentar així sinergies i crear una xarxa de solucions a l’abast de tothom.

A més, es premiaran les tres millors iniciatives amb oportunitats de formació en  línia amb l’Institut Tecnològic de Massachusetts (MIT) i sis kitsd’eines TIC (dues per premi) perquè els equips guanyadors puguin ajudar famílies de la comunitat en risc d’exclusió social. El termini de  presentació dels projectes, oberta tot Espanya i Portugal, és del’1 d’abril al 12 de juny.

 

El Coronavirus Community Lab convida els ciutadans a convertir-se en agents de canvi davant la crisi sanitària més gran del segle XXI

La proposta de treball del Coronavirus Community Lab inclou activitats d’aprenentatge servei, de recerca participativa i d’acció comunitària, i està estructurada en quatre blocs:

  • Creació d’un Comitè de Salut Comunitària.
  • Informació i apoderament per convertir-nos en agents de canvi.
  • Estratègies per posar fi a la pandèmia: recomanacions i anàlisi de problemes i solucions.
  • Com puc contribuir a millorar la gestió de la pandèmia del coronavirus?

A més, hi ha dues opcions de participació:

  • Si ja es té una solució per millorar la gestió de la crisi del coronavirus, proposar l’acció enviant un vídeo que es compartirà a xarxes.
  • Elaborar un projecte de ciència ciutadana per dissenyar solucions d’acció comunitària. Com? Mobilitzant la comunitat i codissenyant solucions d’impacte basades en l’evidència.

 

Tota la informació i inscripcions: https://www.educaixa.com/es/coronavirus-community-lab

Not available in
This is not available in . You can go to the translated versions in these languages: