Skip to main content
Close

Es constitueix el Comitè Assessor Comunitari d’HIVACAT

El projecte HIVACAT, de recerca i desenvolupament d’una vacuna per a la sida, ha constituït recentment el seu Comitè Assessor Comunitari. Es tracta d’un òrgan extern que té com a objectiu garantir la comunicació i l’intercanvi entre, d’una banda, la comunitat científica i, de l’altra, els col•lectius d’afectats pel VIH, els grups de persones que exerceixen la seva sexualitat en contextos d’alt risc i els professionals que hi treballen des de diferents àmbits.

La missió del Comitè Assessor Comunitari (CAC) és proporcionar a HIVACAT i als seus investigadors una visió àmplia i complementària sobre l’impacte, les possibles conseqüències i la viabilitat dels estudis que realitzen. Entre les seves funcions hi ha la d’assessorar de manera no vinculant, revisar els projectes d’investigació d’HIVACAT, valorar els materials d’informació i educació que es presentin, vigilar l’impacte que els estudis poden tenir en els diferents grups i àmbits i fer arribar les dades i avenços de la investigació a la comunitat.

El CAC està format per 14 membres voluntaris, que recullen la pluralitat i els diferents aspectes entorn a la realitat del VIH. Aquests membres procedeixen d’institucions públiques locals i autonòmiques, ONGs, participants en estudis clínics, persones que viuen amb el VIH, homes que tenen sexe amb homes, i treballadores sexuals. Actualment es tracta de les següents entitats i col•lectius: Àmbit Prevenció, Coordinadora Estatal del VIH-Sida, Consorci Sanitari de Barcelona (Agència de Salut Pública), Federació d’Entitats Llatinoamericanes de Catalunya, Planeta Salud, Programa per a la Prevenció i Assistència de la Sida (Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya), Projecte dels Noms-Hispanosida, així com participants voluntaris d’estudis. El comitè es reunirà a partir d’ara quatre vegades l’any i els seus membres es renovaran periòdicament.

El CAC ha estat sol•licitat i promogut per HIVACAT, un projecte codirigit per l’Institut de Recerca de la Sida IrsiCaixa i el Servei de Malalties Infeccioses i Sida de l’Hospital Clínic de Barcelona, en coordinació amb Esteve i amb el suport de la Fundació “la Caixa”, dels departaments de Salut i d’Innovació, Universitats i Empresa de la Generalitat de Catalunya i de la Fundació Clínic.

 

Not available in
This is not available in . You can go to the translated versions in these languages: