Beatriz Mothe rep el premi ‘ex aequo’ a la Investigadora Jove de l’Institut Català de la Salut
La investigadora d’IrsiCaixa Beatriz Mothe ha rebut el premi ex aequo a la Investigadora Jove de l'Institut Català de la Salut (ICS) en el marc de la 10a Jornada de Recerca, celebrada el dijous 7 de juny a CosmoCaixa. Mothe és investigadora associada del Grup d'Immunitat Cel·lular i Genètica de l'Hoste d’IrsiCaixa, coadscrita a l'Institut de Recerca Germans Trias i Pujol (IGTP), i metgessa de la Unitat de VIH del Servei de Malalties Infeccioses de l'Hospital Germans Trias i Pujol, a Badalona.
La Dra. Mothe ha rebut el premi ex aequo juntament amb Elena Elez Fernández, de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron - Vall d’Hebron Institut d’Oncologia (VHIO). Durant la jornada, l’ICS també ha atorgat el Premi a la Trajectòria Investigadora a l’Atenció Primària a Carles Llor Vilà, del CAP Manso de Barcelona; i el Premi a la Trajectòria Investigadora als Hospitals de l’ICS, ex aequo a Francesc Vidal i Marsal, de l'Hospital Universitari Joan XXIII-Institut d'Investigació Sanitària Pere Virgili, i Miguel Casas Brugué, de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron–Vall d’Hebron Institut de Recerca.
Trajectòria professional
Mothe va llicenciar-se en Medicina a la Universitat de Lleida i va realitzar l’especialitat de Medicina Interna a l’Hospital de Sant Pau de Barcelona. Va centrar el seu doctorat, desenvolupat gràcies al programa de post-especialització per a metges Rio Hortega de l’Instituto de Salud Carlos III (ISCIII), en l’estudi dels mecanismes immunològics, virològics i genètics que determinen el control de la infecció pel VIH i que es podrien incorporar en el disseny de nous candidats a vacunes terapèutiques. L’any 2012 va rebre el Premi a la Millor Tesi sobre malalties infeccioses.
Després de dues estades al Ragon Institute de Boston i l’NCI-Frederick (Maryland, EUA), va assolir de l’ICSIII una beca post-doctoral Joan Rodés per a investigadors clínics. Actualment és investigadora associada d’IrsiCaixa i co-dirigeix, juntament amb el Dr. José Moltó, el grup Vacunes, Immunoteràpies i Farmacologia de la Fundació Lluita contra la Sida, on coordina el desenvolupament d’assaigs clínics dins l’àrea de vacunes terapèutiques i estratègies d’erradicació del VIH.
També participa com a docent en el Màster Oficial en Zoonosi i una Sola Salut (UAB) i és professora agregada de la Càtedra de la Sida i Malalties Associades de la UVic-UCC. L’any 2017 va rebre el premi a l’Excel·lència Professional del Col·legi de Metges de Barcelona.