Julia García Prado
La Dra. Julia G Prado és llicenciada en Bioquímica i doctora en Immunologia amb matrícula d'honor per la Universitat Autònoma de Barcelona. El 2006, va obtenir la beca Marie Sklodowska-Curie per realitzar el seu postdoctorat a la Universitat d'Oxford. El 2009, la Dra. Prado va tornar a Espanya i va obtenir una beca Miguel Servet de l'ISCIII, i el 2013 es va convertir en la líder de grup de VIRIEVAC. La recerca de VIRIEVAC se centra en desxifrar el mecanisme que hi ha darrere de l'esgotament immunitari de les cèl·lules T com a barrera per a la curació del VIH-1. El grup també participa activament en el desenvolupament d'immunoteràpies noves. A més, la Dra. Prado utilitza els seus coneixements sobre immunitat antiviral per caracteritzar les respostes de les cèl·lules T en la infecció i vacunació contra el SARS-CoV-2, tant per a la monitorització immunològica com per comprendre la immunitat protectora. Actualment, la Dra. Prado lidera el grup de treball de monitorització immunològica al projecte europeu RBDCOV i és sòcia del projecte europeu ISIDORe.
El grup de la Dra. Prado ha estat recolzat contínuament per convocatòries públiques competitives i contractes privats, construint una xarxa sòlida d'aliances d'R+D i col·laboracions científiques. La Dra. Prado ha registrat tres patents, publicat 62 articles a revistes internacionals Q1 i D1 –acumulant un índex H de 26– i format a estudiants de doctorat, màster i postgrau de diverses universitats nacionals i internacionals. El 2019 es va incorporar a l'Institut de Recerca Germans Trias i Pujol (IGTP) com a Directora Científica, càrrec que compagina amb el de líder de grup a IrsiCaixa. És membre actiu del grup GESIDA-SEIMC, del CIBERINFEC i membre del consell científic assessor d'EATRIS-Espanya a l'ISCIII.
Protein Nanoparticles for Targeted SARS-CoV-2 Trapping and Neutralization.
NSGS mice humanized with cord blood mononuclear cells show sustained and functional myeloid-lymphoid representation with limited graft-versus-host disease.
Long COVID: cognitive, balance, and retina manifestations.
Multimodal neuroimaging in Long-COVID and its correlates with cognition 1.8 years after SARS-CoV-2 infection: a cross-sectional study of the Aliança ProHEpiC-19 Cognitiu
Incidence and Determinants of Symptomatic and Asymptomatic SARS-CoV-2 Breakthrough Infections After Booster Dose in a Large European Multicentric Cohort of Health Workers-ORCHESTRA Project.