Setmana de la Ciència

Esdeveniment

Veure tota l'agenda

Setmana de la Ciència

09/11/2018 - 18/08/2018

Lloc: Barcelona, Girona, Tarragona

Cicle de tres activitats per apropar la recerca actual a l’alumnat de secundària, batxillerat i cicles formatius de Barcelona, Girona i Tarragona. Les activitats estan organitzades per IrsiCaixa en col·laboració amb EduCaixa i han estat desenvolupades en el marc del projecte educatiu Xplore Health, impulsat conjuntament pel Living Lab de Salut d’IrsiCaixa i l’Obra Social la Caixa.
 

  • Investiga com es fan els medicaments: Síntesi química d'un fàrmac per al Parkinson  - CosmoCaixa Barcelona - 15/11/2018 de 09:30h a 12:00h

Taller per aprendre com es sintetiza un fàrmac i que permet als estudiants descobrir les diferents fases de síntesi i reproduir una part de la recerca per sintetitzar un nou medicament per al tractament del Parkinson. La pràctica específica que es proposa consisteix a fer una reacció química, aïllar el producte obtingut i caracteritzar-lo per cromatografia. El taller potencia el treball en equip i inclou tècniques que s'utilitzen en laboratoris actuals.

  • Què en saps del VIH/sida? Divulgant la recerca i fomentant la prevenció – CaixaFòrum Girona - 14/11/2018 de 10:00h a 11:30h

Activitat de sensibilització sobre la infecció pel VIH. Té lloc mitjançant un format molt participatiu i dinàmic. L’alumnat, acompanyat per investigadors i investigadores d'IrsiCaixa, ha de respondre preguntes com ara si és el mateix el VIH que la sida, si creu que s’exposa a algun risc davant aquest virus o quin és el seu grau de tolerància envers les persones que conviuen amb el VIH. Al final de la sessió, una persona  convidada aporta una perspectiva molt diferent sobre el VIH/sida per acabar de complementar la jornada.

  • Investiga la vacuna del VIH: Taller de recerca biomèdica – CaixaFòrum Tarragona – del 05/11/2018 al  13/11/2018 de 09:30 a 11:30h.

Taller experimental. En aquest cas, l’alumnat investiga si la vacuna desenvolupada per IrsiCaixa contra el virus del VIH podria ser eficaç i protegir de les diferents variants del virus que circulen a les diferents regions del món. Durant l'experiment l’alumnat fa una electroforesi, amb instruments que es troben als laboratoris de recerca actuals.  

Subscriu-te a la newsletter

Back to Top
Irsi Caixa

Impulsat per:

'La Caixa' Generalitat de Catalunya - Departament de Salut

 

HR Excellence in Research

Membre de:

Cerca

Amb la col·laboració de: