Curs d'actualització sobre la Infecció pel VIH

Esdeveniment

Veure tota l'agenda

Curs d'actualització sobre la Infecció pel VIH

14/05/2019 - 14/05/2019

Lloc: Universitat de Vic - Facultat de Medicina. Ctra. de Roda, 70. 08500 Vic

Adreçat a
Professionals sanitaris. Estudiants de medicina i biociències.

Tipus
Presencial

Preu
Jornada gratuïta

Idioma
Català

 

Degut a l’eficàcia dels tractaments existents contra la infecció del VIH, ja fa temps que s’ha detectat que la població en general s’ha relaxat en el comportament i en l’adopció de mesures preventives. Aquesta actitud pot comportar un ressorgiment de la transmissió del VIH, sobretot per la via sexual, i també l’increment d’altres infeccions de transmissió sexual (sífilis, gonorrea, clamídia i tricomones), fet del qual ja se’n té una evidència constatada. D’altra banda, la realitat de l’atenció als pacients ja infectats pel VIH ha canviat substancialment. De la necessitat en els inicis de l’epidèmia d'atendre l’alt grau d’hospitalització dels pacients i d’atenció sociosanitària en el vessant pal·liatiu, s’ha passat a una infecció crònica.

Això implica unes necessitats diferents i un abordatge més especialitzat per aquests pacients. Aquest fet ha obligat al personal sanitari no especialitzat en la infecció no només a ser actors en l’educació sanitària, en la detecció de conductes de risc d’infecció i en el cribratge de les persones des de la consulta, sinó també a haver-se d’involucrar en el seguiment clínic i la millora de l’adhesió al tractament dels pacients infectats.

Aquesta jornada  pretén uniformitzar l’accés a la informació més actual i rellevant per part de tots els professionals sanitaris implicats en l’atenció dels pacients infectats pel virus de la immunodeficiència humana, així com informar i sensibilitzar sobre les noves opcions efectives de prevenció de la infecció i les estratègies de tractament que estan actualment en fase de desenvolupament.

Matrícula i programa de la jornada a la web de la UVic

 

Coordinació acadèmica
 

Bonaventura Clotet. Director de la Càtedra de la Sida i Malalties Relacionades de la Universitat de Vic - Universitat Central de Catalunya.

Eugènia Negredo. Doctora en Medicina. Càtedra de la Sida i Malalties Relacionades, UVIC-UCC. Línia d’envelliment i complicacions associades al virus i als antiretrovirals, Fundació Lluita contra la SIDA-Unitat VIH, Hospital Universitari Germans Trias i Pujol.

Subscriu-te a la newsletter

Back to Top
Irsi Caixa

Impulsat per:

'La Caixa' Generalitat de Catalunya - Departament de Salut

 

HR Excellence in Research

Membre de:

Cerca

Amb la col·laboració de: