Skip to main content
Close

La investigadora d’IrsiCaixa Beatriz Mothe apadrina la quarta promoció del grau de Medicina de la Universitat de Lleida

web_-_bea_mothe.jpg

Mothe, que es va llicenciar a la mateixa facultat, ha estat escollida com a madrina pels estudiants. Oferirà un discurs centrat en la integració de docència, recerca i assistència en la tasca diària dels facultatius.

La doctora Beatriz Mothe, investigadora associada de l’Institut de Recerca de la Sida IrsiCaixa, apadrinarà el dissabte 19 de maig l’acte de graduació de la quarta promoció del Grau de Medicina de la Universitat de Lleida (UdL). La Dra. Mothe, que es va llicenciar en Medicina a la mateixa universitat l’any 2001, ha estat escollida pels 96 estudiants del grau, que van prendre la decisió valorant “la seva trajectòria” i el seu “origen al món universitari lleidatà”.

L’acte acadèmic de lliurament de les Orles de la facultat de Medicina és un esdeveniment molt important per als estudiants de Medicina, que després de 6 cursos realitzen el jurament hipocràtic que fan tots els metges abans de començar a exercir la professió. Cada any, els estudiants escullen qui volen que els acompanyi en aquest dia com a padrí o madrina. El bioquímic Joan Oró i el metge Roc Pifarré són alguns dels que han exercit aquest paper en edicions passades. Aquest any, segons han expressat els estudiants: “No trobem millor exemple que el d’una metgessa que ha emprès l’honorable camí de la recerca de noves vies d’investigació cap a la fita de la futura vacuna del VIH, una gesta de gran dimensió humana”.

 

Integrar docència, recerca i assistència

La cerimònia de graduació tindrà lloc el dissabte 19 de maig a les 12h, a la Catedral de la Seu Vella de Lleida. La Dra. Mothe realitzarà un discurs titulat Els metges i metgesses d’avui i del futur: Docència, Assistència i Investigació. “M’agradaria incentivar als futurs metges i metgesses a integrar la docència i la recerca en la seva feina diària, en un moment cabdal de les seves carreres en el qual probablement només contemplen l’aprenentatge de les aptituds assistencials de la professió”, explica la Dra. Mothe, que considera que “la investigació clínica als hospitals representa la millora fórmula per garantir una investigació traslacional, responsable, pensada des dels problemes de salut i dirigida a millorar la qualitat de vida dels malalts”.

La Dra. Mothe (Lleida, 1977) treballa a IrsiCaixa des del 2007. Després de llicenciar-se en Medicina a la UdL l’any 2001, va realitzar l’especialitat de Medicina Interna a l’Hospital de Sant Pau de Barcelona i posteriorment va incorporar-se a IrsiCaixa. Va centrar el seu doctorat, dirigit pels Drs. Christian Brander i Bonaventura Clotet, en l’estudi dels mecanismes immunològics, virològics i genètics que determinen el control de la infecció pel VIH i que es podrien incorporar en el disseny de nous candidats a vacunes terapèutiques (premi 2012 a la millor tesi sobre malalties infeccioses). Després de dues estades al Ragon Institute de Boston i l’NCI-Frederick, ara és investigadora associada del grup d’Immunitat Cel·lular i Genètica de l’Hoste d’IrsiCaixa i co-directora, juntament amb el Dr. José Moltó, del grup de Vacunes, Immunoteràpies i Farmacologia de la Fundació Lluita contra la Sida, on coordina el desenvolupament d’assaigs clínics dins l’àrea de vacunes terapèutiques i estratègies d’eradicació del VIH. També exerceix com a metgessa a la Unitat de VIH del Servei de Malalties Infeccioses de l’Hospital Universitari Germans Trias i Pujol, a Badalona.

Not available in
This is not available in . You can go to the translated versions in these languages: