Skip to main content
Close

Científics de la Iniciativa Europea per a la Vacuna de la Sida (EAVI2020) es reuneixen a Barcelona per analitzar els resultats del primer any del consorci

eavi.jpg

Representants de 22 institucions d'Europa, Austràlia, Canadà i els EUA valoraran els primers avenços del projecte, finançat per la Comissió Europea amb 23 milions d'euros, que es va constituir fa un any per accelerar el desenvolupament d'una vacuna efectiva contra el VIH. Els tres centres espanyols que formen part del consorci són l'Institut de Recerca de la Sida IrsiCaixa, impulsat conjuntament per l'Obra Social "la Caixa" i el Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, la Fundació Clínic per a la Recerca Biomèdica i l’Institut de Salut Carlos III.

Científics de 22 institucions d'Europa, Austràlia, Canadà i els Estats Units es reuniran els dies 10 i 11 de novembre a Barcelona per analitzar la trajectòria i els avenços de la Iniciativa Europea per a la Vacuna de la Sida (EAVI2020, per les seves sigles en anglès). Aquesta iniciativa, finançada per la Comissió Europea amb 23 milions d'euros, es va constituir fa un any per accelerar el desenvolupament d'una vacuna efectiva contra el VIH. Els tres centres espanyols que participen en el consorci són l'Institut de Recerca de la Sida IrsiCaixa, que organitza la trobada a Barcelona, ​​l'IDIBAPS i l'Institut de Salut Carlos III. La participació d'IrsiCaixa i l'IDIBAPS s'emmarca dins d'HIVACAT, projecte català de recerca d'una vacuna contra la sida.

La iniciativa EAVI2020 reuneix un equip multidisciplinari de biòlegs moleculars, immunòlegs, viròlegs, biotecnòlegs i metges, que proporciona l'amplitud de coneixements necessaris per traslladar, a través dels assajos preclínics i l'escalat a la producció, els últims descobriments en el laboratori als primers assaigs clínics.

La reunió a Barcelona serà la segona trobada d'aquest programa "accelerador" de vacunes i se centrarà en els esforços paneuropeus per impulsar el desenvolupament de vacunes efectives contra el VIH. El projecte té l'objectiu d'obtenir un compost candidat per a un assaig clínic en els propers 4 anys.

 

Sessions sobre el compromís de la comunitat i formació en vacunes

Com a part de l'esdeveniment, el consorci ha organitzat una sessió especial sobre la importància de les aportacions de la comunitat a la recerca sobre vacunes. El Comitè Assessor Comunitari d'HIVACAT, que inclou a representants de la comunitat i ONG locals, l'Agrupació Mundial per a la Vacuna contra el VIH (Global HIV Vaccine Enterprise) i la Coalició per a la Promoció de la Vacuna contra el VIH (AVAC, per les seves sigles en anglès) conduiran el debat sobre la importància del compromís dels grups implicats.

Per la seva banda, la Facultat de Medicina de la Universitat de Barcelona també organitzarà una sessió de formació avançada sobre vacunes i immunologia del VIH per a estudiants de doctorat europeus.

 

brander.jpg
img_4966.jpg
Not available in
This is not available in . You can go to the translated versions in these languages: